Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2008

Ξεχάσατε το pass του router σας?

Έχετε ξεχάσει τον προεπιλεγμένο κωδικό (default) ενός router; Μόλις ξεκινήσατε την εγκατάστασή του και δεν μπορείτε να θυμηθείτε ή να βρείτε τις οδηγίες με τον προεπιλεγμένο κωδικό πρόσβασης στο λογισμικό/περιβάλλον διαχείρισης του router;

Η λύση είναι πολύ απλή βρείτε ένα PC που να έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο, και επισκεφθείτε την ιστοσελίδα RouterPasswords.com και να επιλέξετε τον κατασκευαστή και στη συνέχεια το μοντέλο του router…


* Συνήθως το pass των router επαναφέρετε σε default αν πατήσετε το reset!

Καντε το δικο σας Firewall!

Θέλετε για κάποιο λόγο να μπλοκάρετε την πρόσβαση σε ιστοσελίδες;

Υπάρχει ένα απλός τρόπος… τουλάχιστον για να μπλοκάρετε ιστοσελίδες!

Στον φάκελο: C:\WINDOWS\SYSTEM32\DRIVERS\ETC βρείτε το αρχείο hosts και ανοίξτε το με το Σημειωματάριο (notepad). Εκεί προσθέστε στο τέλος:

π.χ.
127.0.0.1 yahoo.com microsoft.com google.com
ή
15.68.128.9 spyware.com
197.5.89.57 virus.com
κ.λπ.

Έτσι μόλις κάποιος προσπαθήσει να μπει στις συγκεκριμένες διευθύνσεις θα του εμφανιστεί μήνυμα ότι δεν βρέθηκε ο διακομιστής.
Μπορείτε επιλεκτικά να επιτρέψετε την πρόσβαση βάζοντας ένα # πριν από την αντίστοιχη γραμμή.

Είναι μια καλή λύση για γονείς!

Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2008

Επισκέπτονται το Ίντερνετ αντί για τον γιατρό



Περισσότεροι από το ένα τρίτο των Βρετανών χρησιμοποιούν το Ίντερνετ για να διαγνώσουν ένα πρόβλημα υγείας, αντί να επισκεφτούν το γιατρό, σύμφωνα με πρόσφατη δημοσκόπηση. Η έρευνα βρήκε ότι το 38% των Βρετανών είχαν επιχειρήσει αυτό-διάγνωση, ψάχνοντας στο Ίντερνετ για απαντήσεις στο πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζαν. Σχεδόν οι μισοί από τους ερωτηθέντες ανέφεραν ότι ήταν διστακτικοί να επισκεφτούν τον γιατρό τους, ειδικά στις περιπτώσεις σεξουαλικά μεταδιδόμενων νοσημάτων.

Επιπλέον, η προοπτική της καθαυτού εξέτασης από τον γιατρό έκανε το 44% των Βρετανών διστακτικό σε ενδεχόμενη επίσκεψη. «Το αίσθημα της ντροπής για την κατάσταση τους μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο και να τους εμποδίσει να επισκεφτούν τον γιατρό» ανέφερε η Αμάντα Χάμιλτον, παρουσιάστρια της εκπομπής που χρηματοδότησε την έρευνα. «Αν και η πληροφόρηση του κοινού είναι πολύ σημαντική, ακόμη σημαντικότερος είναι ένας γιατρός που μπορεί να ακούσει τα προβλήματα του ασθενή».

Flickr Images