Σάββατο 1 Μαρτίου 2008

Επαναφορά Δεδομένων από Κατεστραμμένους Δίσκους, CD και DVD

Και εκεί που όλα πήγαιναν καλά, ξαφνικά ο υπολογιστής δεν μπαίνει στα Windows! Φωνάζετε έναν γνωστό σας, αν δεν γνωρίζεται πως να διορθώσετε το πρόβλημα , και προς έκπληξή σας αντιλαμβάνεστε ότι ο δίσκος χτύπησε.
Λέγοντας χτύπησε εννοούμε ότι δεν μπορεί να λειτουργήσει καθόλου. Υπάρχει βέβαια και η πιθανότητα ο δίσκος να είναι μια χαρά και πάλι να μην μπορεί να φορτώσει τα Windows, το οποίο είναι βέβαια και το πιο σύνηθες. Σε αυτές τις περιπτώσεις τα αρχεία μας υπάρχουν και μπορούμε εύκολα να τα ανακτήσουμε αν συνδέσουμε τον δίσκο σε έναν άλλο υπολογιστή. Τι γίνεται όμως στην περίπτωση του χτυπημένου δίσκου και πώς μπορούμε να επαναφέρουμε τα δεδομένα?

Κατά καιρούς έχουν δημιουργηθεί κάποια φοβερά προγράμματα που μπορούν να κάνουν αυτή τη δουλειά. Πρόσφατα κλήθηκα να επαναφέρω τα δεδομένα από έναν δίσκο και σας παρουσιάζω τα προγράμματα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε.

Στην περίπτωσή μου, έχοντας έναν δίσκο WD 20GB κατάφερα να επαναφέρω 48.059 αρχεία από τα 49.426 τα οποία είναι 10.8GB δεδομένων και αποτελούν το 97,2% των συνολικών δεδομένων του δίσκου. Όχι κι άσχημα!!

Κατεστραμμένα CD/DVD:
Το καλύτερο πρόγραμμα, κατά την γνώμη μου, είναι το CD Recovery, που έχει δυνατότητα ανάκτησης δεδομένων ακόμα και από δίσκους BlueRay και HD-DVD!!! Είναι δωρεάν και μπορείτε να το κατεβάσετε από εδώ!

Κατεστραμμένοι δίσκοι:
Όσο αναφορά τους δίσκους, δύο εργαλεία που σκίζουν είναι το Hard Drive Mechanic (70 $) και το MHDD το οποίο είναι και δωρεάν!!

Βέβαια, ανάλογα τον κατασκευαστή του κατεστραμμένου δίσκου υπάρχουν και τα παρακάτω εργαλεία:

Για δίσκους Seagate Maxtor and Quantum κατεβάστε αυτό.
Για δίσκους Samsung κατεβάστε αυτό ή αυτό.
Για δίσκους Hitachi και IBM κατεβάστε αυτό.
Τέλος, για δίσκους Fujitsu κατεβάστε αυτό.

Ελπίζω να μην βρεθείτε ποτέ στην ανάγκη τέτοιων δεδομένων, εκτός αν δεν πρόκειται για δικό σας δίσκο!!

VoIP σημαίνει Δωρεάν Εικονοτηλέφωνο (Skype Me!)

Εσύ έβαλες τον VoIP σπίτι σου?

Το να ξέρεις τι είναι το VoIP και να μην το χρησιμοποιείς είναι σαν να πεινάς και να μην θέλεις να φας!

Αν πάλι δεν ξέρεις τι είναι, καιρός να μάθεις!

Τα αρχικά "VoIP" σημαίνουν Voice over IP, αλλά αυτό είναι μία άχρηστη πληροφορία!

Σε απλά Ελληνικά VoIP σημαίνει τηλέφωνο μέσω Internet!


Γιατί να το χρησιμοποιήσεις?
Μα για να μιλάς ΤΖΑΜΠΑ όση ώρα θέλεις!

Λες να είναι δύσκολο?
Είναι λίγο πιο εύκολο από το τηλέφωνο του σπιτιού σου!

Πάμε στο ζουμί...

Μπορείς να μιλάς από Υπολογιστή σε Υπολογιστή, από Τηλέφωνο σε Τηλέφωνο και από Υπολογιστή σε τηλέφωνο!
Μόνη προϋπόθεση: Να έχεις Internet!

Πως το κάνεις:

Από Υπολογιστή σε υπολογιστή:

Χρειάζεσαι : (H web camera προαιρετικά).
Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να κατεβάσεις ένα πρόγραμμα που να υποστηρίζει Internet Call. Τα τηλέφωνα που μπορείς να πάρεις είναι απεριόριστης διάρκειας. Αν διαθέτεις κάποια web camera μπορείς να επιτρέψεις στους άλλους να σε βλέπουν και αντίστοιχα να βλέπεις τους άλλους. Μία καταπληκτική δυνατότητα είναι η ομαδική συζήτηση. Μπορείς δηλαδή να βλέπεις και να μιλάς σε πολλά άτομα ταυτόχρονα!



To πιο γνωστό VoIP πρόγραμμα είναι το Skype. Υποστηρίζει κλήση video που είναι και δωρεάν!
Είναι κάτι σαν το MSN Messanger, μόνο που μπορείς να παίρνεις τηλέφωνο σε όλα τα τηλέφωνα είτε είναι σταθερά, είτε κινητά είτε είναι κάποιος άλλος υπολογιστής με skype!
Σε κινητά και σταθερά υπάρχει χρέωση η οποία είναι ελάχιστη!



To MSN messenger σου επιτρέπει να παίρνεις τηλέφωνο αλλά υποστηρίζει και video-κλήση. Είναι πολύ εύκολο στη χρήση και αν δεν το έχεις καλό είναι να το κατεβάσεις. Δεν μπορείς να πάρεις τηλέφωνο σε σταθερό η σε κινητό παρά μόνο σε άλλο υπολογιστή.



Το Jaxtr σου δίνει την δυνατότητα να συνδέσεις τους διαφορετικούς λογαριασμούς MSN και Skype που έχεις μαζί με το τηλέφωνό σου και άλλες 17 υπηρεσίες όπως uTube και e-bay.
Έτσι μέσω αυτού του προγράμματος μπορείς να ελέγχεις τα πάντα!



Ένα ακόμα πρόγραμμα που ξεχωρίζει είναι το VoipBuster. Ξεχωρίζει γιατί έχει πιο χαμηλές τιμές από αυτές του Skype (για τα κινητά και σταθερά τηλέφωνα) και επιπλέον σου επιτρέπει να μιλάς με 35 χώρες δωρεάν!




Από Τηλέφωνο σε Τηλέφωνο:
Χρειάζεσαι: Ένα τηλέφωνο VoIP

Εξωτερικά είναι ίδιο με το κλασικό τηλέφωνο και κοστίζει τα ίδια, μόνο που αυτό δεν σε χρεώνει! Μπορείς να το βρεις σε όλα τα καταστήματα υπολογιστών. Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δώσεις στην επιλογή της συσκευής για να έχεις την δυνατότητα να παίρνεις τηλέφωνα. Φυσικά, θα πρέπει να υπάρχει ασύρματο δίκτυο internet στην περιοχή που θα το χρησιμοποιήσεις.
Αν και η συσκευή του άλλου είναι τηλέφωνο Voip, μπορείτε να μιλάτε δωρεάν από κινητό σε κινητό!
Η χρήση του είναι ίδια με τα υπόλοιπα τηλέφωνα: Γράφεις τον αριθμό και καλείς...


Από Υπολογιστή σε Τηλέφωνο:
Είναι μία μίξη των άλλων δύο. Μπορείς να πάρεις τηλέφωνο από ένα κινητό Voip σε ένα υπολογιστή και αντίστροφα. Επίσης μπορείς να πάρεις από υπολογιστή σε οποιοδήποτε κινητό ή σταθερό αλλά με κάποια μικρή χρέωση (μικρότερη του OTE).




Για το πώς λειτουργεί η τεχνολογία του VoIP, κάνε click εδώ.


Flickr Images