Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2007

Προσθέστε ώρα και ημερομηνία σε log files αυτόματα με το Notepad

To Notepad των Windows δεν προσφέρει μεγάλη ποικιλία δυνατοτήτων όσον άφορα την επεξεργασία κείμενου ή την εκτύπωση, άλλα είναι ένας αξιόπιστος και εύκολα προσβάσιμος κειμενογράφος. Μια συνηθισμένη χρήση του Notepad είναι η δημιουργία αρχείων Log ή ημερολογίων. Για παράδειγμα, υποθέστε πως χρειάζεται να παρακολουθείτε γεγονότα που συνέβησαν κατά τη διάρκεια μιας ημέρας, σημειώνοντας την ώρα και την ημερομηνία κάθε γεγονότος. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να ανοίξετε ένα αρχείο txt να εισάγετε την ημερομηνία και την ώρα, να γράψετε μια μικρή σημείωση και να κλείσετε το αρχείο.

Μπορείτε εύκολα να εισάγετε την τρέχουσα ημερομηνία και ώρα χειροκίνητα. Άπλα ανοίξτε το Notepad και πατήστε F5 ή από το μενού επιλέξτε edit-->time/date. Άλλα το Notepad προσφέρει και μια τρίτη δυνατότητα που εισάγει την ημερομηνία και την ώρα αυτόματα όταν ανοίγετε το αρχείο.
1. Δημιουργήστε ένα κενό αρχείο κείμενου και στην πρώτη γραμμή γράψτε .LOG (με κεφαλαία), πατήστε enter και σώστε και κλείστε το αρχείο.
2. Ανοίξτε το αρχείο και θα δείτε το Notepad να εισάγει την τρέχουσα ημερομηνία και ώρα στο τέλος του κείμενου και τοποθετεί τον δρομέα στην επόμενη γραμμή
3. Γράψτε τις σημειώσεις σας και σώστε το αρχείο
Κάθε φορά που θα ανοίγετε το αρχείο το Notepad θα επαναλαμβανει την διαδικασια.

πηγή: techrepublic

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Flickr Images